Canada locaties van camperbusjes

Canada Camperverhuur





Canada is de trots van Noord-Amerika en qua landoppervlakte het één na grootste land in de wereld. Canada groeit dan ook snel in populariteit als bestemming voor campervakanties. Door zijn vriendelijke inwoners, de wereldsteden en de fantastische landschappen is Canada een unieke bestemming. Het grenst aan de Verenigde Staten en heeft uitgestrekte gebieden, bergen, gletsjers, meren en strenge winters, maar de wintersportmogelijkheden maken dit meer dan goed.

Goede bestemmingen voor het rondreizen in een camper

Canada heeft 10 provincies en drie regio’s, Quebec, Ontario en British Columbia. Er is dus zeker geen tekort aan mooie plekken om te bezoeken. Eén van de bekendste steden is Toronto in Ontario, met de CN Tower, Toronto Zoo (een dierentuin), pretparken, theaters, barretjes en een spectaculair nachtleven. Bent u echter meer geïnteresseerd in de natuur, zijn de Rocky Mountains (bijna 5000 km lang!) niet te missen.
Nog een plek die u zeker moet bezoeken, zijn de Niagarawatervallen, gelegen aan de grens tussen Canada en de VS. Dit zijn drie watervallen, waarvan de Horseshoe Falls (Hoefijzer Waterval) grotendeels in Canada ligt.

Andere Canadese steden die het bezoeken waard zijn:

  •  Edmonton: Het is gelegen in Alberta aan de North Saskatchewan River, en het heeft een cultureel karakter, met de toepasselijke bijnaam ‘De Festival Stad’. Het klimaat is vochtig en er is weinig neerslag, waardoor dit een perfecte vakantiebestemming is.
  •  Calgary: Het is een geweldige stad om te winkelen, en het is niet moeilijk om hier veel geld uit te geven. Het nieuw Science Centre (Wetenschapscentrum), Calaway Park amusements (een attractiepark), Calgary Stampede (een rodeo-festival) en de Calgary Tower hebben een breed aanbod aan attracties voor de hele familie.
  •  Vancouver: Het wereldberoemde sportpark Stanley Park, Lynn Canyon Park, Vancouver Aquarium en de Capilano hangbruggen zijn maar een paar van de vele redenen om hiernaartoe te gaan. Daarnaast is het een prachtige, vriendelijke en gezellige stad.

Handige tips voor het reizen in Canada

Als u van plan bent een camper te huren in Canada, is het belangrijk om goed vooruit te plannen. Het is een groot, uitgestrekt land en u moet waarschijnlijk vrij lange afstanden rijden. Zorg dat u altijd genoeg water en andere levensmiddelen bij u heeft, en zorg ervoor dat u altijd voldoende brandstof bij u heeft. In Canada rijdt u aan de rechterkant van de weg en de wegen hebben een uitstekende reputatie wat betreft de kwaliteit. Zodra u verder weg komt van de steden, moet u goed uitkijken voor wilde dieren en uw rijgedrag aanpassen aan de weersomstandigheden. De snelheidslimiet is 100km/u op de snelwegen en over het algemeen 50km/u in de steden, behalve als er anders staat aangegeven.
 

Mogelijkheden om goedkoop een  camper te huren in Canada

Motorhome Republic is het perfecte bedrijf om een Canadese camper te huren, omdat wij u veel keuze bieden aan verschillende merken. Vul uw reisplannen in en we vergelijken de deals voor u.
Het maakt niet uit wat het belangrijkste voor u is; de grootte van de camper, de prijs of het merk, wij kunnen het regelen! En onze klantenservice kan elke vraag die u heeft beantwoorden. Huur uw Canadese camper bij ons en ga op reis. U zult er geen spijt van krijgen!

Gids voor het besturen van een camper in Canada

Canada, het op een na grootste land ter wereld met een oppervlakte van meer dan 9,9 miljoen vierkante kilometer, is de ideale plek voor een selfdrive campervakantie. Het is de thuisbasis van diverse natuurlijke landschappen, prachtige skipistes en levendige internationale steden. Dit prachtige land biedt voor elk wat wils.

Waar eerst naartoe te gaan is de moeilijkste keuze bij het plannen van een campervakantie in Canada! Met zoveel te zien en te doen, kun je hier gemakkelijk het betere deel van het jaar doorbrengen om dit enorme land te doorkruisen. Een goede plek om te starten zijn Canada's meest populaire routes, zoals het Cabot Trail in Nova Scotia of de wegen door de Canadese Rockies. Natuurlijk moet je ook rekening houden met het weer bij het plannen van je roadtrip. Canada is berucht om zijn strenge winters, zodat de meeste campers de zuidelijke territoria verkennen en het ijzige noorden aan de arctische dieren overlaten.

 

Deze handige gids voor het besturen van een camper in Canada biedt je een aantal handige tips en informatie over de Canadese verkeersregels, zodat je met vertrouwen achter het stuur kan plaatsnemen. Voor we meer details bespreken, vind je hier de belangrijkste zaken die je niet mag vergeten:

  • In tegenstelling tot andere gemenebestlanden, zoals het Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland, wordt er in Canada aan de rechterkant gereden.
  • Als je niet gewend bent om in koude, winterse omstandigheden te rijden, probeer dan je vakantie in de lente, zomer of herfst te plannen. Als je in de winter reist, plan dit dan op voorhand en wees extra voorzichtig.
  • Canada is de thuishaven van een aantal wilde dieren. Hou je ogen open, want het is niet ongewoon dat elanden, beren en herten op het wegdek komen.

 

Canadese verkeersregels

Canada bestaat uit 13 provincies en territoria, waarbij de verkeersregels in elke provincie enigszins kunnen verschillen. Gelukkig zijn de verkeersregels in het hele land vrijwel gelijk. Deze gids richt zich op de algemene regels die in het hele land van toepassing zijn.

 

Rijbewijzen

Als je minder dan drie maanden in Canada verblijft, dan heb je alleen een rijbewijs uit je thuisland nodig, tenzij het niet in het Engels is geschreven. In dit geval heb je ook een internationaal rijbewijs nodig. Je hebt ook een vergunning nodig als je reis langer dan drie maanden duurt. Internationale rijbewijzen moet je vóór je vertrek in je thuisland aanvragen.

 

Snelheidsbeperkingen

Je moet je te allen tijde aan de snelheidslimiet houden. De snelheidslimieten worden langs de weg duidelijk aangegeven in kilometer per uur. De hoogste maximumsnelheid in Canada is 120 km/h. Dit is ook de limiet op expressways in British Columbia. Hoewel de officiële limieten door elke provincie of elk territorium worden ingesteld, zijn er enkele algemene snelheidszones die bijna overal van toepassing zijn (op enkele uitzonderingen na):

  • Schoolgebieden: 30 km/h
  • Stedelijke gebieden: 50 km/h
  • Landelijke gebieden en highways: 80-100 km/h
  • Expressways: 100-110 km/h

 

Veiligheidsgordels

Alle passagiers en bestuurders die 16 jaar of ouder (of 15 in Yukon) zijn, zijn in alle provincies en territoria wettelijk verplicht om de veiligheidsgordel te dragen. Passagiers die jonger zijn dan 16, zijn ook verplicht om een veiligheidsgordel te dragen. Doorgaans is het de verantwoordelijkheid van de bestuurder om de passagiers hierop te wijzen, maar de exacte wetten verschillen enigszins in het hele land.

 

Mobiele telefoons

Bellen, sms'en of het bedienen van een mobiele telefoon is tijdens het rijden in Canada verboden. Handenvrije apparaten worden in de meeste provincies en territoria toegestaan, maar politieagenten hebben het recht je te beboeten voor afgeleid rijden als ze van mening zijn dat deze apparaten op enigerlei wijze het rijden beïnvloeden. Voor de zekerheid raden we je aan om alle telefoongesprekken te voeren wanneer het voertuig veilig geparkeerd is en stilstaat of, als je met passagiers reist, kun je hen alle telefoongesprekken laten voeren.

 

Alcohollimieten

Rijden onder invloed van alcohol is in Canada verboden. De alcohollimiet in je bloed mag niet hoger dan 80 mg alcohol in 100 ml bloed. Het is zeer moeilijk in te schatten hoeveel alcoholische dranken deze grens overschrijden. We raden je dus ten sterkste aan om geen alcoholische dranken te drinken voordat je achter het stuur plaatsneemt. Rijden onder invloed van alcohol of drug wordt zwaar bestraft, waaronder de intrekking van je rijbewijs en het betalen van zware boetes en DUI-boetes (Driving Under the Influence) of DWI-boetes (Driving While Intoxicated).

 

Voorrangsregels en kruispunten

Het kennen van de voorrangsregels is een van de belangrijkste zaken als je in een ander land rijdt. In Canada zijn er verschillende omstandigheden waarin je altijd voorrang moet verlenen. Als de rode lichten van een schoolbus knipperen, moet je stoppen en wachten (inhalen is verboden). Je moet ook politiewagens en hulpdienstvoertuigen voorrang verlenen als hun sirenes loeien of als ze met hun lichten knipperen.

 

Kruispunten met vier takken

Deze kruispunten werken volgens het principe 'first-come, first-go', waarbij het eerste aankomende voertuig eerst het kruispunt op mag rijden. Als beide voertuigen op hetzelfde moment aankomen, dan geldt de voorrang-van-rechtsregel. In de meeste gevallen is de situatie op deze kruispunten duidelijk, maar als er enige verwarring zou ontstaan, dan gebruiken bestuurders handgebaren of knipperen met hun lichten om tot een akkoord te komen.

 

Rotondes

Rotondes of rondpunten komen in Canada vrij vaak voor, vooral in Quebec. Je moet voorrang verlenen aan alle andere voertuigen op de rotonde voordat je deze oprijdt. Alle verkeersstromen gaan tegen de klok in.

 

Verkeerslichten

Canadese verkeerslichten gebruiken de universele kleurcode voor verkeerslichten; groen betekent doorrijden, oranje betekent stoppen als het veilig is en rood betekent volledig stoppen. Deze kleuren worden weergegeven in cirkels (bij het rechtdoor rijden) of pijlen (om weer te geven dat de regels enkel in bepaalde richtingen van toepassing zijn). Sommige provincies en territoria hebben ook vormen op hun verkeerslichten om bestuurders te helpen die kleurenblind zijn.

Of je rechtsaf mag afslaan bij een rood licht is in het hele land verschillend. We raden je aan om de camperleverancier om informatie te vragen over de specifieke regels in het gebied waar je zal rijden.

Je kan ook verkeerslichten met een knipperend groen licht tegenkomen . In de meeste provincies en territoria betekent een knipperend groen licht dat voertuigen linksaf mogen afslaan voordat het tegemoet komend verkeer mag doorrijden. Om het nog ingewikkelder te maken, hebben deze lichten in British Columbia en Yukon een andere betekenis. Een knipperend groen licht informeert bestuurders dat ze een zebrapad naderen en extra voorzichtig moeten zijn.

 

Inhalen

In Canada is de middenstreep geel geschilderd en strepen die in dezelfde richting meerdere rijstroken scheiden, zijn wit geschilderd. Wegen met eenrichtingsverkeer zijn voorzien van een gele streep aan de linkerkant en een witte streep aan de rechterkant.

Als algemene regel geldt dat je een ander voertuig mag inhalen wanneer de middenstreep onderbroken is. Als de middenstreep doorgetrokken is, wordt inhalen sterk afgeraden. Als er een onderbroken en doorgetrokken streep is, mogen voertuigen aan de kant van de onderbroken streep andere voertuigen inhalen. Als er een dubbele gele doorgetrokken streep is, is inhalen in beide richtingen verboden.

Wanneer er meerdere rijstroken in dezelfde richting zijn, moeten voertuigen die langzamer dan de maximumsnelheid rijden op de rechterrijstrook rijden. Als je snel rijdt (maar niet sneller de maximumsnelheid natuurlijk!) of een ander voertuig inhaalt, blijf je op de linkerrijstrook rijden. Houd er rekening mee dat in sommige regio's voertuigen ook rechts mogen inhalen (ook wel ‘undertaking’ genoemd). Vergeet dit niet zodat je niet verrast wordt.

 

Verkeersborden

Het is bijna onmogelijk om elke regel voor het rijden in een ander land te onthouden. Daarvoor dienen de verkeersborden! Ze geven essentiële informatie over komende omstandigheden, gevaren, limieten en nog veel meer. Als je door Quebec reist, houd er dan rekening mee dat verkeersborden in het Engels of Frans of in beide talen kunnen voorkomen.

 

Verbodsborden

De meeste verbodsborden hebben een rode kleur. Het verbodsbord STOP/ARRET bijvoorbeeld heeft een rode zeshoekige vorm met de woorden in witte letters, terwijl het bord YIELD een driehoekige vorm heeft met rode randen. Cirkelvormige rode borden met een rode balk in het midden over een zwart symbool geven aan dat de handeling die door het afgebeelde symbool wordt weergegeven, niet is toegelaten, zoals parkeren of rechts afslaan.

 

Gebodsborden

Groene cirkels met afbeeldingen geven toegestane handelingen of situaties aan waarin bepaalde handelingen de enige mogelijkheid zijn. Het gebodsbord 'Alleen links afslaan' is een groen cirkelvormig bord met in het midden een pijl die naar links wijst.

 

Snelheidsborden

Deze geven de maximale snelheidslimiet aan in een bepaalde zone en zijn zwart en wit. Het woord 'MAXIMUM' wordt duidelijk op de bovenkant van het bord weergegeven, gevolgd door een nummer (in kilometer per uur).

 

Waarschuwingsborden

De meeste waarschuwingsborden zijn ruitvormig en zwart en geel. Deze borden waarschuwen bestuurders over opkomende gevaren of veranderingen in de weg, zoals kruispunten, gladde wegoppervlakken, scherpe bochten of bruggen. De veranderingen worden afgebeeld met eenvoudige afbeeldingssymbolen.

Er zijn twee belangrijke uitzonderingen op de gele en zwarte kleuren: zwarte en oranje borden, die tijdelijk wegomstandigheden (zoals constructiezones of wegwerkzaamheden) aangeven en heldere gele en groene borden die schoolgebieden aangeven (om bestuurders te waarschuwen dat er kinderen in de buurt kunnen aanwezig zijn) .

 

Informatie- en richtingsborden

Deze groene en witte borden geven navigatie-informatie over opkomende steden, afritten en nabijgelegen bezienswaardigheden. Besteed tijdens het rijden aandacht aan deze borden, zodat je geen verkeerde bocht of afrit neemt!

 

Het Canadese highway-systeem

Het Canadese nationale highway-systeem bestaat uit highways en freeways. Deze wegen vind je in het hele land, met uitzondering van Nunavut, waar er geen nationaal highway-systeem is.

 

Trans-Canada Highway

Laat de naam je niet misleiden; de Trans-Canada Highway is niet één weg, maar in feite een netwerk van wegen! Deze 'highway' is in totaal 8000 kilometer lang en omvat de meeste wegen die door het hele land lopen. Waarschijnlijk zal je veel tijd op deze wegen doorbrengen als je een uitgebreide Canadese roadtrip plant!

 

Genummerde highways

Alle wegen in het nationale highway-systeem hebben een nummer en naam gekregen. Het is belangrijk op te merken dat de meeste bewoners de wegen naar hun naam noemen. Het is dus een goed idee om vertrouwd te raken met de nummer en naam. Highway nummer 16 in Alberta bijvoorbeeld wordt ook de Yellowhead Highway genoemd.

 

Servicecentra en rustplaatsen

De kwaliteit van de servicecentra en rustplaatsen hangt af van het deel van het land waarin je reist. Op sommige wegen, zoals de highways 400 en 401 in Ontario, zijn de faciliteiten zeer modern en voorzien van toiletten, fastfoodrestaurants, benzinepompen en nog veel meer die 24/7 open zijn. In rustigere gebieden kan je enkel een toilet of een picknicktafel vinden. Het is een goed idee om een beetje onderzoek te verrichten voordat je een lange rit maakt om ervoor te zorgen dat je tal van plekken hebt om je op te frissen en te tanken.

 

Tolwegen

Canada heeft tolwegen in de volgende provincies/territoria: British Columbia, Nova Scotia, Prince Edward Island, Ontario en Quebec. 'Toll road' is een breed begrip - vele van deze zijn eigenlijk bruggen. Sommige tolwegen zijn voorzien van betaalcabines en sommige werken elektronisch (je nummerplaat wordt geregistreerd en de factuur wordt op een later tijdstip verzonden). De meeste camperverhuurbedrijven hebben een tolwegbeleid. Vraag ze tijdens het ophalen van het voertuig naar de beste manier om deze tol te betalen.

 

Parkeren in Canada

Zoals in de meeste landen hangt parkeren in Canada sterk af of je je in een stedelijk of landelijk gebied bevindt. Buiten de grote steden is parkeren gemakkelijk, maar als je een van de grote steden wilt bezoeken, neem je best je voorzorgen.

Parkeren verschilt van stad tot stad, maar er zijn een paar algemene regels waarmee je rekening mee moet houden waar je je ook bevindt: je mag niet parkeren in de tegenovergestelde richting van de verkeersstroom, voor brandkranen of op de stoep. Als het sneeuwt, probeer dan niet op straat te parkeren, zodat de sneeuwruimers voldoende ruimte hebben.

 

Langs de weg parkeren

Verkeersborden kunnen je helpen te bepalen of je ergens mag parkeren. Als je een groene cirkel met een zwarte 'P' ziet, is het toegestaan om te parkeren, maar als je een rode cirkel met een zwarte 'P' en een diagonale balk ziet, is parkeren niet toegestaan.

 

Sneeuwroutes

Zoals hierboven vermeld, moet je opletten waar je parkeert wanneer het sneeuwt, zodat de sneeuwruimers hun werk kunnen doen! Je mag niet parkeren op een deel van de weg die gemarkeerd is met 'snow route'.

 

Betaald parkeren

Hoogstwaarschijnlijk moet je betalen als je in een grote stad wilt parkeren. Kijk uit naar private parkeergebouwen of parkings langs de weg die door het stadsbestuur worden beheerd. Veel betaalde parkeerplaatsen accepteren creditcardbetalingen, maar het beste is dat je altijd munten op zak hebt.

 

Hou het veilig op de weg

Wanneer je in een ander land rijdt, is het belangrijk om voorbereid te zijn in het geval er zich iets onverwachts voordoet. Van het noteren van noodnummers tot het meenemen van extra brandstof, hier vind je enkele tips om veilig op de Canadese wegen te cruisen.

 

Noodnummers

Canada's noodnummer is 911: bel dit nummer als je noodhulp nodig hebt van paramedici, politie of brandweer. Als je de politie nodig hebt in een niet-dringende situatie (bijvoorbeeld kleine verkeersongevallen), bel dan naar het dichtstbijzijnde politiekantoor.

 

Andere nuttige nummer die je misschien wil noteren zijn:

  • Crisislijn voor geestelijke gezondheidsproblemen: 1-800-667-8407
  • Niet-dringende ambulance: 727-2400
  • Antigifcentrum: 1-800-567-8911

 

Rijden in de winter

De Canadese winter zijn absoluut niet 'mild'. Neem dus zeker winterkledij mee! Als je van plan bent om tussen november en maart te roadtrippen, is het een goed idee om je voorzorgen te nemen, zodat je voorbereid voor om het even welk winters weer (het is zeer goed mogelijk dat het sneeuw, sneeuw en nog meer sneeuw is!).

Het wordt aanbevolen dat reizigers een 'overlevingskit' voorzien in het geval het voertuig defect raakt of ze ergens stranden terwijl ze op hulp wachten. Neem zeker het volgende in deze kit op: eerstehulpproducten, reflecterende kleding, geconserveerde levensmiddelen, warme kleding, een kleine schop, zandzakken en enkele flessen water. Je moet er ook voor zorgen dat er winterbanden zijn gemonteerd. Vraag je camperleverancier om meer informatie.

Wanneer je aan het rijden bent, pas uw rijgedrag dan aan de omstandigheden aan. Vertraag waar nodig en wees extra voorzichtig bij het remmen of het nemen van bochten. Schakel je lichten niet uit omdat de zichtbaarheid vaak laag is, zelfs tijdens de dag. Een plaatselijke tip: veel Canadezen plaatsen wat extra gewicht in de koffer omdat dit helpt het voertuig te stabiliseren. Dit is een goede plek om je zandzakken te bewaren (die ook kunnen helpen om in de sneeuw vastgeraakte banden los te krijgen).

 

Dieren

In landelijke gebieden vormen wilde dieren, zoals herten, elanden, beren en coyotes een zeer reële zorg voor bestuurders. Om het risico op een aanrijding te minimaliseren, rijd je aan een veilige snelheid (altijd binnen de maximumsnelheid of lager als de omstandigheden slecht zijn), blijft u alert (neem regelmatig een pauze). Wees altijd voorbereid voor plotseling stoppen (hou voldoende afstand tot andere voertuigen). Als er een klein dier op de weg loopt, kan een aanrijding de meest veilige optie zijn. Als er een groot dier op je rijstrook verschijnt, doe dan je best om uit te wijken en een aanrijding te vermijden (als je dit veilig kan doen zonder in te rijden op andere voertuigen of obstakels).

 

Tips voor het plannen van je Canadese roadtrip

Nu je de Canadese verkeersregels beter kent, kun je je concentreren op het leuke deel: het plannen van waar je naartoe wil gaan en wat je wil zien! Hieronder vind je enkele links naar nuttige websites die je kunnen helpen bij het plannen van je selfdrive vakantie. Veel plezier!

 

Algemene disclaimer

Deze informatie wordt u aangeboden op een 'best intention'-basis. Hoewel we ons best doen om ervoor te zorgen deze informatie foutloos is, garanderen wij niet de juistheid of geschiktheid voor het beoogde doel.